Російські окупанти збираються перенести День міста в Херсоні на іншу дату

16 Травня 2022, 13:54

Володимир Сальдо на Дні міста у 2012 році. Автор - МОСТ

Херсонські колаборанти та їх російські куратори планують влаштувати в Херсоні черговий спектакль для російських ЗМІ. Для цього навіть планується перенести День міста на іншу дату: замість вересня цього року пропонується відзначити це свято 18 червня. Робиться це під приводом відновлення історичної достовірності.

Про це на одному з російських Telegram-каналів розповів депутат «Єдиної росії» Ігор Костюкевич, котрий зараз гастролює Херсонщиною. 

За словами Костюкевича, з такою пропозицією до нього звернулись самі містяни. 

“До мене звернулись жителі міста Херсон та запропонували перенести День міста з вересня на 18 червня. Я вже написав листа на адресу керівника “військово-цивільної адміністрації” Володимира Сальдо та передав йому цю ініціативу”, – заявиви Костюкевич.

Колаборант Сальдо зазначив, що розгляне це звернення. Він же повідомив, що День міста останні 20 років проводили у вересні, бо в цей час більшість херсонців мали змогу взяти участь у святкуванні.

“18 червня урочистості відбувались не дуже масово, тому що діти були на канікулах, як і студенти, а це свято було саме для них”, – відповів Сальдо. Сальдо, крім того, зазначив, що перенесення Дня міста на вересень відбулось вже за його правління, а значить саме він підтримав це рішення.

Для чого окупанти змінюють дату – відповісти не складно, адже вони не впевненні, чи залишатиметься Херсон під їхнім контролем до вересня. Зараз росіянам конче необхідно продукувати картинку для власних ЗМІ з “щасливої” та “звільненої” Херсонщини.

Тож, якщо День міста відбудеться все ж таки 18 червня, ми матимемо змогу, за аналогією до Дня перемоги цьогоріч, побачити на херсонських вулицях натовп туристів з Криму та ОРДЛО, котрі гратимуть ролі “щасливих херсонців”.