Російські окупанти вбили ув’язненого та викрали начальника Херсонського СІЗО

13 Травня 2022, 11:52

Росіські окупаційні сили намагаються встановити контроль над пенітенціарною системою у тимчасово підконтрольному їм Херсоні. Для цього проводяться акції залякування ув’язнених. Також окупанти викрали начальника Херсонського СІЗО, замінивши його на цій посаді херсонським колаборантом.

Про це повідомляє на своїй сторінці в соцпмережі омбудсмен Людмила Денісова. 

“За повідомленням працівників колонії, 11 травня окупанти зайшли до установи, закидали камери світлошумовими гранатиами та відкрили вогонь з автоматів. Одного ув’язненого було вбито за висловлювання обурення.
Наразі установа перебуває під керівництвом колаборанта Евгенія Соболева, який погодився очолити пенітенціарну систему у Херсонській області.
Начальника установи вивезено в невідомому напрямку. Працівники установи відмовилися працювати на окупаційну владу та написали рапорти про звільнення. Зв’язок з установою втрачено.
Минулого тижня звернулася до Міністра юстиції України з вимогою вжити заходів для евакуації ув’язнених Херсонськооо СІЗО та інших установ ДКВС у Херсонській області.
Дії рф є воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду”, – йдеться в повідомленні.
Також Денісова звернуласьь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні.