Російські окупанти планують прес-тур окупованими територіями Херсонщини. Відомі списки журналістів та маршрути туру

18 Травня 2022, 14:43

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

На Telegram-каналі “Оперативний ЗСУ” опублікували графік прес-туру окупованими територіями, а також заходів, на які будуть запрошені іноземні журналісти. Для запрошених представників ЗМІ російські окупанти намагатимуться створити картинку “звільнених” та “щасливих” територій, а для себе – імідж “захисників миру”.

Пропагандистський матеріал, окрім внутрішньої аудиторії, розрахований і на зовнішню – а саме на країн-сателітів росії.

На Херсонщину планують “завітати” 20-21 травня. Так звані урочистості розпочнуться із зустрічі з так званим “головою Херсонської області” поблизу Вічного вогню у Парку Слави. Потім представники ЗМІ відвідають міськводоканал і тролейбусне депо, де перед ними “виступлять” керівники цих підприємств. Далі вирушать до Інгульця, де на елеваторі їм “відзвітує” місцевий фермер.

Відвідають учасники прес-туру Нову Каховку і Каховську ГЕС, де зустрінуться з міським головою, а представник Росгвардії доповість про “забезпечення охорони гідроелектростанції”.

Наступного дня прес-тур вирушить до Скадовського дельфінарію і хлібозаводу. Журналісти також зустрінуться з так званим “керівником Скадовського району” –  також поблизу меморіалу Вічного вогню.

Telegram-канал “Оперативний ЗСУ” опублікував детальну програму прес-туру, а також списки запрошених журналістів, серед яких вже акредитовано 46 представників ЗМІ з Росії, Білорусі, Франції, США, Японії, Індії, Німеччини, ОАЕ, Нідерландів, Сербії, Китаю, Венесуели, Катару, Греції.