Прокуратура розпочала розслідування щодо катування та вбивства ветерана АТО на Херсонщині

02 Травня 2022, 13:59

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Російські окупанти викрали ветерана АТО, жителя селища Абрикосівка Херсонської області. Чоловіка понад два тижні насильницько утримували та катували, після чого він помер. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством  (ч.2 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура на своєму офіційному сайті.

“За даними слідства, на початку квітня 2022 року військовослужбовці рф з будинку в селі Абрикосівка на Херсонщині, викрали та вивезли в невідомому напрямку ветерана АТО. Понад два тижні насильницького утримання чоловіка, окупанти застосовували до нього фізичне насилля та тортури. Після цього у критичному стані чоловік потрапив у лікарню, де згодом помер.
Наразі у кримінальному провадженні вживаються всі можливі та належні заходи для встановлення обставин подій та причетних осіб, досудове розслідування триває.
Правоохоронці продовжують документувати воєнні злочини, вчинені представниками збройних сил Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні Прокуратури.
Як повідомляє “Суспільне” з посиланням на допис у соцмережі Івана Мойсієнка, мова йде про Назара Вікторовича Кагальняка, ветерана АТО, котрий демобілізації пережив два інфаркти, складну операцію на серці та мав кардіостимулятор.

Фото: Іван Мойсієнко, Facebook.