Понад тиждень тривають пожежі на Кінбурнській косі

12 Травня 2022, 09:50

Фото: Артем Скоробогатов, Facebook.

На межі Миколаївської та Херсонської областей вже понад тиждень триває пожежа. За повідомленнями місцевих жителів, виїзд на материк контролюють російські окупанти, які самі не гасять пожежу, але натомість всіляко перешкоджають місцевим врятувати Кінбурн.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“Ніколи так не горіла Кінбурнська коса. Навіть у тому ж 2001-му. Коли вигоріло 1100 га. Вогонь валить в обидві сторони”, – пише на сторінці у соцмережі Євген Лютер, режисер громадської організації Kinburn Camp.

Місцевим жителям допомагають ліками та продуктами. Проте паливо і техніку забрали російські окупанти. Тож наразі гасити пожежу немає можливості. За словами місцевих, виїзд на материк контролюють російські військові, які не гасять ліс самі. Бензин та каністри для пожежних машин, а також деталі для ремонту намагалися зібрати в Очакові та Одесі, щоб передати на косу, написав у Facebook Артем Скоробагатов.

У лісі знахожиться розбита техніка, розтяжки та міни, які не розірвалися – все це значно ускладнює ситуацію з локалізацією пожежі.

“Нашу пожарку ворог забрав. Катер зараз ніхто не випустить туди. Тому питання не вирішується”, – розповів заступник міського голови Очаківської міської ради Олексій Васьков.

Волонтери, у свою чергу, говорять, що будуть шукати шляхи доправити необхідне на косу та огосолили збір коштів на допомогу.

Фото: Артем Скоробогатов, Facebook.