Понад 60 населених пунктів Херсонщини залишаються без електроенергії та води станом на 16.05.2022 – Мінреінтеграції

17 Травня 2022, 11:23

Фото: відкрите джерело з Мережі.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України інформують про поточну ситуацію в Херсонській області. Так, станом на 16 травня 2022 року, область потерпає від гострого дефіциту життєво необхідних медикаментів, продуктів харчування. Понад 60 населених пунктів залишаються без електроенергії та води.

Внаслідок дій російських окупаційних сил у регіоні поглиблюється гуманітарна катастрофа. Зокрема, 61 населений пункт області залишається без електроенергії53 населених пункти мають зруйновані будинки, люди там залишилися без житла.

35 населених пунктів залишаються без пального. 23 населених пункти без газу. У негазифікованих громадах області закінчується скраплений газ у балонах.

61 населений пункт без води. 42 населених пункти області залишились без медикаментів, 58 – без продуктів. У громадах гострий дефіцит дитячого харчування і товарів для дітей.

Найменш захищені верстви населення також потерпають: 30 населених пунктів не можуть отримати пенсії та соціальні виплати.

18 населених пунктів залишаються без зв’язку та доступу до мережі Інтернет.

Раніше повідомлялось, що з Херсонщини виїхало близько 50% населення.