Підприємці Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупантами та зривають введення “рубльової зони”

04 Травня 2022, 13:09

російські окупаційні сили продовжують підготовку до переведення тимчасово підконтрольних їм територій Херсонщини до розрахунків у рублях. Місцеві підприємці саботують ці нововведення, відмовляються співпрацювати і фактично зривають плани окупантів.

Про це в соцмережі повідомив Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. 

Історія із запровадженням рублевої зони в Херсонській області, як і очікувалося, вже почала “дуже погано пахнути”. По-перше, підприємці масово відмовляються брати участь у цьому. Навіть для зйомок пропагандистських сюжетів оркам доводиться безпосередньо напружуватися, щоб когось змусити взяти у цьому участь.

Найважче нашим людям доводиться у Генічеську та Каховці – там тиск просто колосальний. Наступний момент – дикий валютний курс, який нав’язують орки при обміні та торгівлі. 1 до 2 – це навіть не смішно. Це просто ще одна форма пограбування мешканців області. Ну і “вишенька на торті” – жадібність орків та їх місцевих “адміністраторів” перемогла страх відповідальності перед “москвою”, і в обіг масово пішли фальшиві рублі“, – йдеться в повідомленні Соболевського. 

Також Соболевський наголошує на тому, що фальшиві купюри дуже відрізняються за якістю від справжніх рублів.

Крім того, є інформація, що російські окупанти вже намагаються, за допомогою цих фальшивих купюр, скуповувати у населення цінні речі, ювелірні прикраси, побутову техніку.

Також у мережі з’явилась інформація про посилення тиску на каховських підприємців з боку окупаційної “адміністрації” міста. Так, один з місцевих Telegram-каналів опублікував документ, за яким так звана “адміністрація” починає своєрідний перепис місцевих підприємців з подальшим отриманням тимчасового дозволу на продовження їх діяльності.

Як повідомлялось раніше, окупаційна “влада міста” Каховка почала вимагати кошти від місцевих підприємців. Зокрема, призначений росіянами очільник міста Павло Філіпчук змушує всіх ФОПів заплатити йому “данину” в розмірі 2100 гривень.