На Херсонщині ЗСУ знищили мобільний комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-2”, бронетехніку та командний пункт російських окупантів

12 Травня 2022, 19:28

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У Високопіллі Херсонської області Збройні сили України ліквідували військову техніку та командний пункт російських окупаційних сил.

Про це повідомляють ЗСУ у своєму Telegram-каналі “Оперативний ЗСУ”.

Відео з успішною операцією зі знищення російського мобільного комплексу радіоелектронної боротьби “Леєр-2”, бронетехніки та командного пункту окупантів у Високопіллі Херсонської області опублікували у Telegram-каналі.

Комплекс “Леєр-2” розробили «Військово-промислова компанія» та ВНДІ «Еталон» концерну «Вега». “Леєр-2” встановлений на шасі бронеавтомобіля “Тигр-М”. Призначений він для проведення радіорозвідки джерел радіовипромінювань, здійснення перешкод і радіопридушення радіоелектронних засобів противника (РЕЗ).

Комплекс може імітувати роботу різних РЕМ та техніки, а також проводити оцінку електромагнітної обстановки під час заходів бойової підготовки.

“Леєр-2” здатний працювати у безпосередній близькості від переднього краю супротивника, що значно підвищує його ефективність. Після виконання бойового завдання йде з точки роботи в найкоротший термін.

Тепер до загального підрахунку знищеної військової техніки російських окупантів додався і цей комплекс.