На Херсонщині російські окупанти роздають викрадену ними ж гуманітарну допомогу

16 Травня 2022, 11:07

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Російські окупаційні сили продовжують мародерство та крадіжки на тимчасово окупованих територіях. Тепер окупанти вирішили роздавати награбовану ними ж гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє Association of Reintegration of Crimea на своїй сторінці у Facebook.

“Так, 14 травня підконтрольний окупантам телеканал «Крим 24» розмістив пропагандистський ролік про нібито «допомогу Криму» для закладів охорони здоров’я Херсона. В якості головного персонажа виступив Віктор Бурдовіцин, який до окупації був заступником директора з медичної частини муніципальної Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

Примітно, що основною потребою закладу, розташованого у центрі окупованого та заполоненого російськими загарбниками міста, Бурдовіцин оголосив необхідність «воєнізованої охорони», що, очевидно, свідчить про реальний стан у місті та небезпеки з боку псевдо-«визволітелів».
Водночас, як повідомлялось ще у квітні, через режим терору та репресій загарбників, у лікарні, де перебуває до 150 дітей, були змушені припинити роботу значна кількість лікарів, що виїхали на підконтрольну територію. Також окупанти хизувалися на «Крим 24» про відвідання херсонського Дому малюка, де наразі розміщено до 60 дітей-сиріт, яких не встигли вивезти з міста та два місяці переховували від російських загарбників у релігійних установах. При цьому пропагандисти показували передачу до закладу «памперсів та інших засобів гігієни».
У той же час встановлено, що на окупованих територіях півдня України російські загарбники роздають у якості «гуманітарної допомоги» відповідну продукцію брендів «Nutrilak», «Pampers», «Heinz», яка у росії та окупованому Криму не виробляється та не поширюється з березня, через вихід вказаних структур з ринків держави-агресора. Ця продукція, як повідомляють волонтери, була відібрана загарбниками з гуманітарної допомоги, яка спрямовувался, за сприяння української влади на окуповані території із Запоріжжя та Кривого Рогу у березні та квітні цього року.
Також примітно, що самі колаборанти заявляють про розкрадання на окупованих територіях «разової допомоги» в 10 тисяч рублів, якою хизувалися ще місяць тому російські загарбники. Зокрема, факт того, що ці гроші «загубилися по дорозі», визнав мелітопольський колаборант Володимир Рогов. Характерно, що на окупований материковий південь з Криму силові структури окупантів пропускають, крім російських військових, найманців, силовиків та пропагандистів лише нібито «громадян росії з українським паспортом»; звісно такий формат можуть собі дозволити, насамперед, кримчани, цілком підконтрольні спецслужбам агресора.
Мету масового грабування окупованих районів Херсонської та Запорізької областей визнав і фейковий «кримський спікер» Володимир Константинов, який заявив про намір «переведення» тамтешніх підприємств під контроль «російських корпорацій» та про те, що ці «регіони ніколи не були дотаційними». Це означає, що ніяких коштів на «розвиток» окупованих земель агресор не планує в принципі та розглядає ці території суто як об’єкт колоніальної політики та вичавлювання звідти всіх наявних ресурсів”, – йдеться у повідомленні.