На Херсонщині російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення

02 Травня 2022, 10:35

Фото: відкрите джерело з Мережі.

30 квітня російські окупаційні війська відключили мобільний зв’язок та Інтернет у Херсоні та області. Станом на сьогодні, 2 травня 2022 року, на жаль, відновити зв’язок поки що не вдалось. Окупанти продовжують насаджувати своїх намісників по районних центрах та чинять тиск на громадськість з метою змусити прийняти окупаційну владу як легітимну.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у соцмережі.

“Відключивши мобільний зв’язок російські пропагандисти розповсюдили фейк, що це зробила Україна. Водночас продовжують роботи з відключення області від української банківської системи. Людей з активною проукраїнською позицією, зокрема учасників бойових дій виявляють, викрадають і катують.
Наші підрозділи утримують зайняті рубежі, не дозволяючи ворогу просунутись на Миколаївському напрямку. Розвідуючи позиції наших військ противник лишився ще одного безпілотного розвідника «Орлан-10», на додачу до 2 ранкових втрат.
Загальні ж втрати ворога за добу складають 35 рашистів, 7 одиниць техніки, в тому числі броньованої, автомобільної і реактивної системи залпового вогню.
В Одесі розпочато подовжену комендантську годину, пов’язану із обмеженням спроб створення провокацій, пов’язаних із пам’ятною датою 2 травня. Результати контрдиверсійних заходів, що проводяться в регіоні свідчать про невтомні спроби ворожих сил просувати ідею русифікації півдня України. Але настрій населення, враженого в тому числі і хронікою повномасштабного вторгнення, звірством та безчинством окупантів – міцно проукраїнський.
Закликаємо громадян продовжувати тотальний спротив ворожому впливу. Не порушувати встановлених норм та обмежень комендантської години. Пам’ятаючи про наявність корабельного угруповання ворожого флоту у північно-західній частині Чорного моря, про загрози ракетних ударів, дотримуватися заходів безпеки. Не піддаватися паніці, перевіряти отриману інформацію, довіряти тільки достовірним джерелам”, – йдеться у повідомленні Командування.