На Херсонщині місцеві жителі долучаються до гасіння лісових пожеж

12 Травня 2022, 11:47

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Упродовж майже місяця, із середини квітня, на території Херсонської області тривають пожежі. Горять рукотворні ліси. За повідомленням “Радіо Свобода”, площа лісових пожеж на Херсонщині становить близько 800 гектарів. Оскільки у регіоні обмежена робота рятувальників через воєнні дії та захоплення територій російськими окупаційними силами, місцеві жителі долучаються до гасіння лісів самотужки.

Так, “Суспільне” повідомляє, що боротись з лісовими пожежами складно через тимчасову окупацію військовими РФ та відсутність пального у лісівників та працівників ДСНС. Жителі громад кидають заклики і збирають пальне, допомагають у гасінні пожеж. Протягом п’яти діб російські військові не допускали до гасіння пожеж біля Геройського та Іванівки Скадовського району.

“Місцеві фермери та жителі Чулаківської громади виділили дизельне паливо та бензин для автотранспорту пожежників та працівників лісгоспу. Про це повідомив голова Чулаківської ТГ Іван Мусієнко.

Жителі Нової Збур’ївки Голопристанської ТГ закликали односельців у соцмережах надати пальне для гасіння лісових пожеж. Охочі привозили дизпаливо до головного офісу Голопристанського лісництва. Люди зорганізувались і самотужки боролись з вогнем.

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Місцеві жителі згуртувались для гасіння пожежі у Раденському лісництві. Як повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук, увечері 11 травня силами лісівників та працівників ДСНС пожежу ліквідовано”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Valeria Grishenko, Facebook.

Раніше повідомлялось, що вже понад тиждень тривають пожежі на Кінбурнзькій косі. Супутникові знімки пожеж були опубліковані у соціальних мережах. Вогонь знищує заповідні землі Чорноморського біосферного заповіднику та станом на ранок 12 травня все ще не вщухає.