Футболіст Олександр Караваєв розповів про життя своїх батьків в окупованому Херсоні

13 Травня 2022, 12:29

Батьки гравця київського “Динамо” та збірної України з футболу Олександра Караваєва живуть в окупованому Херсоні. Футболіст повідомив, що тримає постійний зв’язок з рідними та хвилюється, коли не може їм зателефонувати чи написати через відсутність мережі.

“Кожного для списуюсь та зідзвонююсь з батьками. Було важкувато коли зникав зв’язок: коли тато або мама кожного дня пишуть, що все добре – сприймаєш спокійніше, а коли два дні не було зв’язку – постійні хвилювання.

Мені здається, що росіяни самі не можуть дати відповідь, навіщо вони прийшли. Їх ніхто не чекав, ніхто не сприймає. Вони прийшли на нашу землю, де просто живуть мирні люди. Так, вони нікого не чіпають, окупація, щось роблять, але самі не знають що роблять.

Читаєш новини, що вони позакривали всі гуманітарні коридори. Переживаєш, щоб все у батьків там було: їжа, вода, ліки. Це увесь час тримаєш у голові й чекаєш, щоб все якнайшвидше закінчилося”, – зізнався Караваєв на YouTube-каналі “Пряма червона”.

Олександр Караваєв народився у 1992 році в Херсоні. Займався футболом у рідному місті, проте вже у 13-річному віці був запрошений у “Шахтар”. Після цього пограв у луганській “Зорі” та турецькому “Фенербахче”. Зараз Караваєв – гравець столичного “Динамо” та гравець збірної України.

Херсонець дуже гостро реагує на події в Україні, пов’язані з військовою агресією рф. Так, наприкінці квітня, на пресконференції після благодійного матчу між “Динамо” та польським клубом “Клуш”, Караваєв не зумів стримати сліз, відповідаючи на питання про військових ЗСУ. “Низький уклін тим, хто захищає нашу землю. Велике дякую”, – відповів тоді на запитання журналіста Олександр.

У свою чергу, користувачі соцмереж підтримали Олександра.