В Криму намагаються створити картинку масової підтримки місцевим населенням війни в Україні

23 Квітня 2022, 11:22

Фото BBC

За наявною у Представництві Президента України в ТОТ АРК інформацією, в тимчасово окупованому Криму через контрольовані або пов’язані з окупаційними адміністраціями громадські рухи та ініціативи намагаються створити видимість масової підтримки місцевими жителями “дій президента рф путіна та зс рф в Україні”.

“Через використання інструментів “громадських ініціатив” окупаційними адміністраціями організовуються масові публічні заходи як-от авто та мотопробіги, паради катерів, мітинги, збори коштів, де кримчан закликають підтримати дії путіна щодо війни, а також дії армії та флоту рф в Україні.

Для прикладу, вчора стартувала російська пропагандистська акція «Красная гвоздика», у рамках якої молодь Кримського півострова незаконно залучили до збору коштів, значна частина яких піде на фінансування війни в Україні. Акція триватиме ще 3 місяці — до 22 червня.

Щоб отримати від кримчан гроші на російську армію, їм пропонують придбати на вулицях міста “значок із зображенням червоної гвоздики”, яка є символом незаконної акції. Отримані від реалізації значків гроші надійдуть у російський фонд «Пам’ять поколінь». Як заявляють організатори акції, частину грошей направлять ветеранам «великої вітчизняної війни» (ред. Друга світова війна), інші гроші передадуть “учасниками інших бойових дій”, тобто російським військовим, які зараз на території України вчиняють воєнні злочини”, – йдеться в повідомленні.

У Представництві Президента України в Криму закликають громадян України в тимчасово окупованому Криму за жодних обставин не брати участі у подібних акціях та не підтримувати агресивну політику кремля щодо України. Подібні збори підписів, коштів та інші заходи пропаганди спрямовані на те, щоб розділити з кримчанами відповідальність російської влади за агресію та спонукати місцевих жителів не виступати проти.