В Херсоні російські окупанти розігнали патріотичний мітинг проти створення “ХНР”

27 Квітня 2022, 10:44

Фото: Telegram-канал "Х...вий Херсон".

Російські окупанти вчергове розігнали проукраїнський мітинг в Херсоні. Сьогодні місцеві жителі протестували проти створення так званої “ХНР”. Проти мітингарів використали спецзасоби, зокрема, сльозогінний газ та світлошумові гранати. Є інформація про чотирьох постраждалих у результаті силових дій з боку російських окупаційних військ.

Відео з розгоном акції з’явилось на місцевому Telegram-каналі “Х…вий Херсон”.

На відео видно хмару сльозогінного газу на площі Свободи в центрі Херсона.

Водночас, джерела “IPC-Херсон” повідомляють як мінімум про одного постаждалого внаслідок розгону акції. “Хлопця принесли та поклали на лавку біля кінотеатру “Україна”. Він був фактично без свідомості. З сусідніх магазинів йому винесли води та привели до тями. Також місцеві одразу знайшли для нього знеболювальні пігулки. Які саме травми йому нанесли росіяни, поки невідомо. Ми викликали “швидку” і хлопця забрали медики”, – повідомляють наші джерела.

Місцеві ж Telegram-канали зазначають, що поранено як мінімум чотирьох херсонців.

 

Сьогоднішні патріотичні акції в Херсоні спровоковані чутками про можливість проведення окупантами “референдуму” та встановленням на територіях тимчасово окупованої Херсонщини так званої “ХНР”.

Як повідомлялось раніше, 26 квітня окупанти презентували гауляйтерів міста та області, одним з яких став колишній мер Херсона Володимир Сальдо.