Українці збирають кошти на порятунок Біосферного заповідника Асканія-Нова

03 Квітня 2022, 11:22

Унікальний біосферний заповідник “Асканія-Нова” з перших днів війни опинився на території, тимчасово окупованій російськими військами. Росіяни не докладають жодних зусиль задля збереження заповідника, тому цю функцію взяли  на себе небайдужі херсонці.

Про це повідомляє адміністрація “Асканії-Нова” на своїй сторінці у Facebook.

“Дорогі друзі! Колектив Біосферного заповідника “Асканія-Нова” висловлює безмежну вдячність усім причетним до збору коштів на термінову допомогу заповіднику та усім небайдужим, хто переймається долею нашої установи. ??
З перших годин вторгнення російських військ “Асканія-Нова” опинилась у зоні тимчасової окупації. Ми змушені працювати в автономному режимі та самотужки утримувати колекції, що створювались і зберігались поколіннями. Вашими спільними зусиллями було вирішено гостру проблему із забезпечення тварин зоопарку необхідними кормами.
Разом з тим, до сьогодні єдиним реальним механізмом допомоги (до відновлення транспортної логістики) лишається переказ коштів на карту Приват за наданими нижче реквізитами:
Старовойтова Тетяна Вікторівна
5168 7573 9035 4795

А також перекази в іноземній валюті на рахунок Української природоохоронної групи UNCG за посиланням https://uncg.org.ua/nashi-rakhunky-dlia-blahodijnykh…/

з приміткою “Допомога для заповідника “Асканія-Нова”.
З сердечною подякою і надією на зустріч з усіма Вами у НАШІЙ “Асканії-Нова” у мирний час! Бережіть себе, тримайтесь! ? Все буде Україна!!! ??
Біосферний заповідник Асканія-Нова є найбільшим степовим заповідником і Європі.  Щороку його відвідує близько 140 тисяч туристів.