Українських біженців, що евакуювались до Криму, депортують в інші регіони рф

06 Квітня 2022, 11:04

Громадян України, що вимушено евакуювались до ТОТ АР Крим з Херсонської та Запорізької областей, депортують та розселятимуть на  інших територіях рф, щоб вони не завадили туристичному сезону.

Про це повідомляють у Представництві Президента України в ТОТ АР Крим. 

“Громадян України, яких армія рф незаконно вивезла до окупованого Криму з півдня та сходу України, будуть незаконно депортувати до різних регіонів рф, нібито для уникнення перешкод курортному сезону.

Нагадуємо, що у зв’язку зі штучною гуманітарною кризою, яку створюють російські війська у Херсонській, частинах Запорізької та Донецької областей, частина громадян України вимушено їде на територію Кримського півострова, а ще частину вивозять туди примусово.

За повідомленнями громадян, при перетині адміністративної межі в них забирають паспорти громадян України, натомість їм видають так звані “посвідчення тимчасового перебування”, – йдеться в повідомленні.

Великі очікування на туристів у наступному сезоні підтверджують і в самій окупаційній владі Криму та кримських ЗМІ. Зокрема, в Криму розраховують на рекордну кількість відпочивальників, адже більшість традиційних курортів для російських туристів буде закрито.