Російські військові знищили екосадибу “Райдуга” поблизу Олешок на Херсонщині. Прокутатура розпочала розслідування

19 Квітня 2022, 14:12

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Екосадибу “Райдуга” поблизу міста Олешки на Херсонщині було вщент зруйновано російськими окупаційними військами. Прокурори Херсонської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст.438 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, військовослужбовці збройних сил рф та учасники контрольованих нею незаконних збройних формувань обстрілюючи територію поблизу міста Олешки, вщент зруйнували екосадибу «Райдуга», де до приходу «руського миру» проходили щорічні фестивалі повноцінного життя: здорового харчування, духовного розвитку і екобудівництва.
Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.
Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.