Російські окупаційні війська намагаються утриматись на Херсонщині та розгортають системи ППО в Скадовську

23 Квітня 2022, 11:40

На фото системи ППО С-300

Російська армія намагається активно зміцнити свої позиції на тимчасово окупованих територіях півдня України. Зокрема, у херсонському Скадовську окупанти розгорнули системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляється у ранковому зверненні Генштабу ЗСУ. 

“На Таврійському та Південнобузькому напрямках діє угруповання військ противника, що складається з окремих підрозділів 8-ї і 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ чорноморського флоту Південного військового округу та повітряно-десантних військ. Ворог основні зусилля зосереджує на покращенні свого тактичного положення та утриманні займаних рубежів.
З метою створення сприятливих умов для просування у напрямку міста Миколаїв противник проводить обстріли позицій Збройних Сил України. Для нарощування системи протиповітряної оборони у районі міста Скадовськ ворог розгорнув батарею С-300ВМ”, – йдеться в повідомленні.
Також, за повідомленням Гештабу, найбльш напруженою ситуація залишається на Слобожанському та Донецькому напрямках.
Противник проводить наступальні дії у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення сухопутного шляху між зазначеними територіями та окупованим Кримом, проте українські військові дають гідну відсіч.