Російські окупанти роздають агітаційні листівки на Херсонщині

18 Квітня 2022, 12:14

Фото: соцмережі.

У Херсоні російські окупанти поширюють серед містян листівки із закликами до співпраці з ворогом та називають винними в агресії самих українців та обрану ними владу.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Днеісовіа у соцмережі.

“Через агітаційні матеріали рашисти намагаються переконати цивільних мешканців у тому, що росія діє “на благо українців”.
Реальна картина «російського блага» – це супутникові знімки компанії Planet Lab, на яких видно, що за час окупації на херсонському міському цвинтарі з’явились щонайменше 824 нові могили.
Пограбовані рашистськими окупантами магазини, офіси, помешкання людей, масові викрадення та катування активістів, колишніх учасників АТО/ООС, працівників правоохоронних органів.
Загарбники не допускають до області гуманітарні вантажі, а награбоване майно, продукти харчування, сільськогосподарську техніку та обладнання відправляють до тимчасово окупованого Кримського півострова.
Терор, жорстоке поводження та вбивства мирних жителів на окупованих територіях це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.
Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини РФ в Україні”, – наголошує Денісова.