Російські окупанти провели обшук у будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова

14 Квітня 2022, 16:43

Фото: Айдер Муждабаєв, Facebook.

Зранку 14 квітня російські військові провели обшук у будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова в окупованій Новоолекціївці Херсонської області.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні, близько 7 ранку, в будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова у Новоолекціївці Херсонської області відбулися обшуки. Люди у військовій формі, в масках та зі зброєю вдерлися на подвір’я через огорожу. У помешканні перебували лише 80-річні батьки дружини Едема – Гульнари Бекірової. Окупанти провели обшук всередині будинку, на горищі, на подвір’ї та в гаражі. Серед вилученого: папки, блокноти та книги.
Під час обшуку російські військові розпитували про Гульнару, яка є заступником голови Генічеської районної державної адміністрації, членом меджлісу кримськотатарського народу та їхню доньку Елеонору, яка є моїм радником з питань кримськотатарського народу та наполягали на їхньому терміновому поверненні додому. Сама Гульнара зараз знаходиться у лікарні Києва біля свого чоловіка Едема Бекірова, який тривалий час перебуває у критичному стані. Країна-окупант продовжує вдаватися до переслідування та залякування кримських татар”, – зазначила Денісова.
“Обшуки суперечать міжнародним нормам та є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя”, – наголосила уповноважена.