Прокуратура розслідує обстріли російськими окупантами Білозерської громади на Херсонщині

27 Квітня 2022, 11:50

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Російські окупаційні війська продовжують обстріли населених пунктів на Херонщині. У селищах Томина Балка та Киселівка Білозерської громади пошкоджено дитячі садочки, житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Херсонська областна прокуратура.

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, в період 25-26 квітня 2022 року військовослужбовці країни-агресора вкотре обстріляли низку населених пунктів області. Ворожими снарядами в селах Киселівка та Томина Балка пошкоджено дитячі садочки, декілька житлових будинків.

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Окрім цього, під час обстрілу окупантами території Білозерської громади зруйновано цивільну інфраструктуру, в результаті чого знеструмлено домівки мирних мешканців. За попередніми даними, щонайменше троє людей отримали осколкові поранення.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.
Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.