Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо обстрілів Великої Олександрівки на Херсонщині російськими окупантами

11 Квітня 2022, 14:54

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Російські окупаційні війська продовжують вчиняти воєнні злочини на території Херсонської області. Так, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, військовослужбовцями держави-агресора та учасниками контрольованих нею незаконних збройних формувань здійснено артилерійський обстріл смт. Велика Олександрівка на Херсонщині.
Внаслідок обстрілів з боку ворога пошкоджено та подекуди вщент зруйновано житлові будинки, господарські споруди, гаражі та автотранспортні засоби.
Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Наразі правоохоронці вживають усі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.