Правоохоронцями розпочато понад 1000 кримінальних проваджень через воєнні дії на Херсонщині

25 Квітня 2022, 14:06

Фото ЦензорНет

Українськими правоохоронними органами здійснюється фіксація та опрацювання інформації щодо воєнних злочинів на території Херсонської області внаслідок агресії рф. Наразі через протиправні дії військових країни-агресора на Херсонщині розпочато понад 1000 кримінальних проваджень.

Про це “Новинам Приазов’я” повідомив перший заступник керівника Херсонської обласної прокуратури Олексій Даниляк.

“Наведу для прикладу статистичні дані. Правоохоронними органами Херсонщини розпочато понад 1000 кримінальних проваджень, пов’язаних з воєнними діями у регіоні. Серед них: колабораціонізм, захоплення державних будівель, мародерство, пропаганда війни, самовільне присвоєння владних повноважень. Серед цього масиву більша частина злочинів кваліфікована за статтею 438 Кримінального кодексу. Це – пошкодження цивільних об’єктів внаслідок обстрілів, позбавлення або пошкодження майна громадян, викрадення осіб, розгін мирних зібрань, мітингів. 

Найжахливішими серед проваджень є злочини проти людяності, тобто вбивства, у тому числі внаслідок обстрілів та бомбардувань. Плюс випадки депортації, насильницького переміщення, катування”, – йдеться у повідомленні.

Також Даниляк розповів, що правоохоронці Херсонської області розслідують 68 справ щодо зникнення та викрадення російськими військовими місцевих мешканців, 4 справи про вчинення насильства та 3 справи про згвалтування.