Понад 3 тисячі справ щодо зникнення та загибелі українців розслідує Національна поліція

18 Квітня 2022, 16:44

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На вже звільнених і тимчасово окупованих територіях Національна поліція розслідує зникнення та загибель українців від дій російських окупантів.

Про це повідомляє Мілітарний.

Національна поліція України розслідує майже 900 кримінальних справ щодо зниклих українців та понад 500 справ щодо викрадення мирних жителів, сказав на брифінгу у понеділок перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Сергій Пантелеєв.

Ще понад 2,5 тисячі справ стосуються загибелі громадян України.

“На сьогодні Національна поліція зареєструвала майже 900 кримінальних проваджень за фактами безвісти зниклих наших громадян на територіях, які перебували і все ще, на жаль, перебувають під окупацією”, – повідомив Пантелеєв.

Сергій Пантелеєв також зазначив, що поліція задокументувала факти незаконного позбавлення волі російськими окупантами понад півтисячі цивільних мешканців.

Окрім того, за словами Пантелеєва, поліція нині розслідує кримінальні провадження за фактами загибелі під час російської повномаштабної агресії, понад 2,5 тисячі громадян України.

Заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції також показав хронологію злочинів проти цивільного населення на Київщині.

А також продемонстрував порівняльні таблиці, де показано: скільки людей проживало на території до окупації, скільки залишилось після звільнення.

Поліцією зафіксовано, що вчинили окупанти у кожному житловому комплексі у кожному місті на Київщині.

На початку квітня повідомлялося, що в містах Київської області та на шляхах між населеними пунктами виявлено безліч трупів цивільних українців, яких вбили російські загарбники”, – йдеться у повідомленні.