Понад 100 вчителів та понад 3 000 учнів виїхали з Херсона – Колихаєв

22 Квітня 2022, 12:27

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Від початку вторгнення російських військ в Україну з тимчасово окупованого Херсона виїхало понад 100 вчителів та понад 3 000 учнів. Про це повідомив Херсонський міський голова у зверненні до херсонців на своїй сторінці у соцмережі.

За словами міського голови, навіть за таких умов навчання херсонських школярів триває, хоч і дистанційно.

“Хочу звернутися до школярів. Будь ласка, допомагайте нам, дорослим. Ми наразі настільки зайняті глобальними завданнями, що не вистачає часу бути для вам прикладом ідеальних батьків. Дуже вас прошу, займайтеся самоосвітою – читайте, дивіться правильні фільми, історичного та документального змісту. Сьогодні це ваш внесок у загальну перемогу. Нашій країні потрібне грамотне, освічене покоління майбутнього, яке буде допомагати відбудовувати Україну і наші міста”, – сказав Ігор Колихаєв.

Також він повідомив, що херсонці так і продовжують виїжджати з міста, незважаючи, що “зелених” коридорів для евакуації на Херсонщині так і немає.

“Ми просимо про коридори з першого дня окупації. Проте, позитивної відповіді так і не маємо, і я не можу гарантувати безпеку тим, хто виїжджає з міста на свій страх і ризик”, – зазначив міський голова.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти хочуть повністю припинити роботу гуманітарних ініціатив на Херсонщині.