Окупаційною “адміністрацією” в Каховці керуватиме колишній депутат Облради Павло Філіпчук

01 Квітня 2022, 16:29

Фото Мост

Російські війська “призначили” керівників у тимчасово окупованому місті Каховка. Серед них – колишній депутат Обласної ради від “Опоблоку” Павло Філіпчук.

Про це повідомляється на сторінці Facebook Каховської міської територіальної громади.

“Першого квітня, в приміщення Каховського міськвиконкому увійшло декілька десятків озброєних військових російської федерації разом з деякими місцевими мешканцями.
Всіх працівників міськвиконкому, які на той час були на робочих місцях, зібрали в залі засідань, відібрали мобільні телефони та повідомили, шо міська влада, яка на разі організовує всю роботу в громаді, не справляється зі своїми обов’язками. Військовими рф повідомлено, що від сьогоднішнього дня керувати містом буде Філіпчук Павло, керівник поліції Буховець Олег, керівник КВУ «Водоканал» Гаврилюк Олег.
Працівникам міськвиконкому, які були в приміщенні, було запропоновано співпрацювати з вищевказаними особами, а інакше всі будуть звільнені.
Керівництво Каховської міської територіальної громади відмовилось від запропонованої пропозиції”, – йдеться в помідомленні.
Інформацію підтверджує також колишній депутат Верховної ради України Сергій Хлань. 
“Одіозний ексрегіонал очолить так званий новий орган влади при загарбниках. Обраного мера вже попросили залишити кабінет і йти додому”, – повідомив Хлань.
Філіпчук був депутатов Каховської міської ради з 2010 року від “Партії Регіонів”. Пізніше, у 2015-му, його було обрано депутатом Херсонської обласної ради від “Опозиційного Блоку”.
6 березня 2022 року Офісом Генерального прокурора виявлено та розпочато кримінальне провадження проти Філіпчука за фактом державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 109 КК України).