Окупаційні війська рф представили своїх голів міськради та облдержадміністрації в Херсоні – Лагута

26 Квітня 2022, 15:12

Фото: Херсонська міська рада.

Російські окупанти під час наради представили своїх очільників у Херсоні. Головою обласної адміністрації призначили Володимира Сальдо, очільником міської адміністрації – Олександра Кобця.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на звернення голови Херсонської ОВА Геннадія Лагути на сторінці у Facebook.

“Вчора військові РФ зайняли приміщення міської ради. Зняли всю українську символіку та на охороні поставили своїх військових. Сьогодні команда міської ради покинула приміщення та працювати в іншому місці. Також сьогодні в приміщенні міської ради окупанти та їх колаборанти провели наради і на якій представили голів херсонської обласної адміністрації Володимира Сальдо та голову херсонської міської адміністрації Олександра Кобця. Я переконаний, що вони після нашої перемоги понесуть відповідальність та їх спільники також. Ці призначення є незаконні. Херсон та Херсонщина – це Україна”, – говорить Лагута.

“Також Лагута додав, що після окупації Херсона та області команда обласної військової адміністрації була вимушена покинути місто та приміщення ОДА. За його словами, обласна державна адміністрація кожен день 24/7 працює і робить все можливе і неможливе для забезпечення життєдіяльності області” – йдеться у повідомленні “Суспільного”.

Володимир Сальдо – колишній очільник міста та Народний депутат України. До початку російського вторгнення на Херсонщину Сальдо обіймав посаду депутата Херсонської міської ради. 13 березня Сальдо разом з іншими херсонськими колаборантами взяв участь у акції до річниці звільнення Херсона від нацистів, а згодом став членом так званого “Комітету “За мир і порядок””, що об’єднав навколо себе проросійські сили. Особа Олександра Кобця наразі встановлюється.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти продовжують обстріли населених пунктів на Херсонщині з РСЗВ.