Очільники Олешок та Скадовська виїхали із своїх міст через погрози з боку окупантів

06 Квітня 2022, 13:18

6 квітня одразу два очільника міст на Херсонщині заявили про те, що полишають свої громади. Без мерів залишились Олешки та Скадовськ.

Про це мери зазначених міст повідомили на своїх сторінках у соцмережі. 

Зокрема, очільник Скадовська Олександр Яковлєв заявив, що “зважаючи на постійні погрози та «пропозиції» до співпраці з боку окупантів, я був змушений виїхати з міста.

Розумію, що для багатьох було би спокійніше, аби я і надалі залишався в місті, але мені сказали однозначно або співпрацюєш, або ідеш в підвал. Однозначно, користі від мера в камері небагато”.
У свою чергу, міський голова Олешок Євген Рищук розповів у своєму відеозверненні про схожі причини від’їзду.
“Хтось може почати говорити, що я сволота, втік. Але я вважаю, що мертвий мер, або мер, що сидить у підвалі – толку великого вже не принесе. Зважаючи на те, що у нас відбувається в області, що відбувається з іншими мерами – у нас залишилися одиниці, яких або не зачепили, або відпустили. Й невідомо, що “там” відбувалося”, – зазначив він.
Рищук повідомив, що ситуація в Олешках стабільна та на місці залишились його заступники.
“Заступники мої: Валентина Свистухіна, Віктор Сирота, Олег Баранов та Марина Акімова (комунальне підприємство) – на місці. Гроші на зарплати комунальникам пішли. Тобто, усі працюємо, і я в тому числі. Я на зв’язку. Так само пишіть і дзвоніть мені, як це було і вчора. Я – у роботі”, – підкреслив Олешківський міський голова.
Зазначимо, що Олександра Яковлєва вже викрадали росіяни та проводили з ним певні “бесіди” 16 березня. У той же день Яковлєва було звільнено та до сьогодні Скадовськом де-юре керував саме він.