На території Херсонщини російські окупанти розгортають військові шпиталі та ремонтні бази

10 Квітня 2022, 10:46

Збройні сили України продовжують завдавати великих втрат російським агресорам, що змушує останніх розбудовувати мережу військових шпиталів та ремонтних баз для техніки. Зокрема, за повідомленням Генштабу ЗСУ, такі інфраструктурні об’єкти почали з’являтись на території Херсонщини, що тимчасово контролюється ворогом.

“У зв’язку зі значними санітарними втратами особового складу та техніки загарбники розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні військової техніки на тимчасово зайнятих територіях Харківської, Запорізької і Херсонської областей.

Водночас, в умовах постійного надходження поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації, у шпиталях окупантів не вистачає кваліфікованого медичного персоналу. Крім того, у ворога є проблеми із запасами медичних препаратів, поповнення яких практично не здійснюється. Також, особовий склад ремонтних майстерень з відновлення техніки ворога вимушений працювати цілодобово в умовах відсутності стабільного постачання запасних частин та агрегатів”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ворог намагається прорвати оборону ЗСУ в районі села Олександрівка Білозерського району, проте ці намагання виявились марними, ворожий наступ успіху не мав.