На Херсонщині жителі сіл пішки полишають тимчасово окуповану російськими військами територію

23 Квітня 2022, 12:09

Фото ілюстративне. Джерело : РБК -Україна

Жителі кількох окупованих сіл на Херсонщині змушені йти пішки 25 кілометрів, щоб дістатися до підконтрольної ЗСУ території. Такі випадки фіксуються у північних регіонах області, де організовану евакуацію автомобільним транспортом постійно зривають російські окупаційні війська.

Про це повідомляють у Facebook-спільноті “НОВИНИ НОВОВОРОНЦОВЩИНИ”.

“Сьогодні в селищі було дуже багато біженців з окупованих сіл. Близько 60-70 чоловік (діти, жінки, чоловіки) Люди не витримують морально в зоні окупації. Вони своїм ходом сім’ями добиралися на неокуповану територію. Але не це головне. Для 60-70 чоловік біженців, які подолали 20-25 км не змогли організувати автобус для евакуації”, – йдеться в повідомленні.

Під дописом місцеві повідомляють, що люди евакуюються саме пішки.

“Моя пристаріла мама з хворими ногами думала не дійде, але дуже зраділа коли біля Сокорівки транспорт зустрів. Повз батька пройшло багато жінок з малими дітьми: всі пішки”, – повідомляє користувачка Facebook Anna Sørdal-Bue.

Ймовірно, мова йде про села сусідної з Нововоронцовкою території Високопільської ТГ. Як зазначають у Херсонській ОВА, 21 квітня була домовленість щодо «зеленого»коридору для жителів смт. Високопілля, сіл Нововознесенське та Миролюбівка. Для евакуації населення було направлено 10 автобусів, проте окупанти не пропустили транспорт.

Крім того, під час спроби евакуації окупантами було затримано Голову Нововоронцовської ТГ Володимира Марчука, якого згодом звільнили з полону. Зараз чоловік у безпеці.