Міський голова Каховки залишив своє місто через погрози з боку російських окупантів

07 Квітня 2022, 11:13

Ще один міський голова на Херсонщині вирішив залишити своє місто та виїхати на підконтрольну ЗСУ територію. Цього разу це мер міста Каховка Віталій Немерець. Аргументував своє рішення Немерець погрозами з боку окупантів.

Про це повідомляється на сторінці в соцмережі Каховської міської ТГ.

“Через те, що я не захотів співпрацювати з російськими окупантами, життю моєї сім’ї та мені особисто загрожувала реальна небезпека. Вважаю, що від мертвого мера або мера десь у підвалі користі громаді немає. Тому я прийняв рішення виїхати з тимчасово окупованої Каховщини на підконтрольну ЗСУ територію.

Не передати словами емоції від переїзду з дітьми всіх несчисленних орківських блокпостів: страх за малечу, їх перелякані очі від російських солдатів з автоматами, вибухів, понівечену техніку. І тисячі таких самих біженців. Час тягнувся просто безкінечно. Здавалося, що це ніколи не скінчиться”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначалось раніше, 6 квітня про рішення покинути свої міста повідомили 2 міських голови на Херсонщині. Без мерів залишились Олешки та Скадовськ.

Зокрема, очільник Скадовська Олександр Яковлєв заявив, що “зважаючи на постійні погрози та «пропозиції» до співпраці з боку окупантів, я був змушений виїхати з міста”. У свою чергу, міський голова Олешок Євген Рищук розповів у своєму відеозверненні про схожі причини від’їзду.