Мер Херсона просить Зеленського пояснити йому, як працювати далі в умовах російської окупації

19 Квітня 2022, 11:42

Фото з відкритих джерел

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв звернувся в листі до Президента України Володимира Зеленського з проханням пояснити йому, як продовжувати подальшу діяльність в умовах російської окупації. Окрім Зеленського, лист адресовано також Керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку, Міністерці реінтеграції Ірині Верещук та голові Херсонської ОВА Геннадію Лагуті.

Лист-звернення з цим питанням, що датоване 16 квітня, опублікувала 19 квітня “Українська правда”.

“Прошу у найкоротший термін надати роз’яснення (рекомендації) щодо дій Херсонської міськради… у разі спроб встановлення на території громади, облцентру, області військовими підрозділами РФ влади агресора, зміни прапора введення “рубльової зони”, – йдеться у листі.

Мер Херсона також просить “задля уникнення неоднозначного трактування чинних норм, що може бути підставою для притягнення посадових осіб до відповідальності”, максимально (за можливості) конкретизувати дії посадових осіб, зокрема, стосовно:

  • написання посадовими особами та працівниками заяв щодо: звільнення, переведення на віддалений режим роботи із зміною відповідно місця розташування адміністративної будівлі міськради, посадових обов’язків та права підпису розпорядчих, фінансових та інших документів.
  • виконання повноважень керівниками комунальних підприємств, засновником яких є міськрада…
  • подальших дій органів місцевого самоврядування в ситуації припинення роботи управління державної казначейської служби України у Херсонській області (припинення виплат пенсій, соцвиплат, заробітних плат, тощо) та функціонування підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів громади (світло-, газо-, водо-, електропостачання, вивіз сміття, тощо)”.

Колихаєв зазначив, що місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень.