Ігор Колихаєв відмовився співпрацювати з російською окупаційною владою та звернувся до Офісу Президента України

26 Квітня 2022, 16:14

Фото: Херсонська міська рада.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв звернувся до Офісу Президента щодо незаконного призначення російською окупаційною владою колаборантів у якості керівників міста та області. Також міський голова запросив у Офісі Президента детальну інструкцію щодо подальших дій.

Про це Колихаєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні моїм заступникам та керівникам КП, департаментів, управлінь Херсонського виконавчого комітету, старостам округів, головам районних рад було представлено нового «главу адміністрації Херсона». Було озвучено, що повноваження Херсонського міського голови делегуються, згідно з наказом обласного військового коменданта Росії, Кобцю Олександру Юрійовичу, який у свою чергу підпорядковується новому голові Херсонської обласної адміністрації Сальдо Володимиру Васильовичу.

Кобець озвучив, що від сьогодні саме він координуватиме процеси, що забезпечують життєдіяльність міста.
Співробітникам міськвиконкому запропонували розглянути можливість подальшої співпраці. Далі вибір буде зроблено кожним самостійно.

Щодо мене, то я запросив в Офісі Президента детальну інструкцію, що робити в цьому випадку мені та колегам. До прямих вказівок Офісу Президента залишаюся на віддаленому доступі (згідно з інструкцією, отриманою раніше 18.04.2022 року, № 01-01-71-2311/0/22/16, підписаною начальником обласної військової адміністрації Г. Лагутою), буду по мірі можливостей здійснювати управління розпочатими процесами, що стосуються життєдіяльності міста.

Залишається багато організаційних та адміністративних питань, на які я поки що не можу дати відповіді. Але ми шукатимемо ці відповіді. Я залишаюся в Херсоні та з херсонцями, які понад півтора роки тому довірили мені керівництво нашим містом.

Співпрацювати із новою адміністрацією відмовився.

Херсон – це Україна! ??” – зазначив Ігор Колихаєв.

Раніше повідомлялось, що окупаційні війська рф представили своїх голів міськради та облдержадміністрації в Херсоні.