Херсонці вночі зірвали з флагштоку радянський прапор. Тепер його охороняють російські військові

19 Квітня 2022, 13:37

Невідомі українські патріоти сьогодні вночі зірвали радянський прапор з флагштоку поблизу обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Напередодні його там підняв місцевий колаборант Кирило Стремоусов. Відтепер прапор охоронятимуть представники російських окупаційних сил.

Про це повідомляють на російському пропагандистському Телеграм-каналі “Херсон и Запорожье 24”.

“Алея Слави над Дніпром у Херсоні. Прапор Перемоги від Росгвардії. Вночі прапор, який напередодні вішали херсонець Стремоусов та кримчанин Книрик, хтось зняв. Зловмисників шукають. Тому сьогодні тут піднято червоний прапор від ФСНВГ і бійці його охороняють”, – йдеться в повідомленні. 

Також окупанти виклали в мережу відео, на якому радянську символіку повернуто на флагшток.

В Херсонській Самообороні підтверджують, що радянський прапор напередодні було піднято місцевим колаборантом Кирилом Стремоусовим.

“Зрадник України, багато років поспіль посібник російських окупантів Кирило Стремоусов зняв відео, як на флагштоку біля обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара замість великого прапора України ?? піднімають копію прапора “побєди” з серпом і молотом.
На відео Стремоусов із маловідомою особою, котра представляється кримчанином, розповідає щось там про дідів і про побєду. Якщо коротко, все по методичці ФСБ та насичене російськими наративами”, – йдеться в повідомленні.