Депутату Херсонської міськради Ігорю Семенчеву повідомлено про підозру в колабораціонізмі

28 Квітня 2022, 13:58

Фото: Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру депутату Херсонської міськради у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Херсонському політику загрожує до 12 років позбавлення волі. На рахунку Семенчева це вже далеко не перше повідомлення про підозру.

Поо це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, депутат Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо», знаючи, що м. Херсон тимчасово окуповане збройними формуваннями РФ, записав відеозвернення для російського інтернет-видання. Він закликав місцевих мешканців скласти зброю та припинити бойові дії. Також депутат організував та фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу із пропагандою комуністичного, тоталітарного режиму, який транслювався у російських ЗМІ та у соціальних мережах.
З метою підтримки дій збройних сил РФ та окупаційної адміністрації держави-агресора, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами оголосив про створення незаконного формування під назвою «Комитет спасення Херсонщины “За мир и порядок”». Під час засідання цього «комітету» було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції м. Києва за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 березня 2022 року, купка маргінальних херсонських політиків намагались створити картинку для російських ЗМІ. Колаборанти зібрались поблизу монумента загиблим у Другій Світовій, використовуючи під час свого “мітингу” радянську символіку та “георгіївські стрічки”. На так званому “мітингу” також був присутній Ігор Семенчев (На фото внизу – ред.).