Депутата Херсонської міськради Іллю Кармалікова взято під варту через підозру в держзраді

21 Квітня 2022, 10:57

Депутата Херсонської міської ради від партії “Нам тут жити!” Іллю Кармалікова підозрюють у державній зраді. За інформацією Херсонської обласної прокуратури, його взято під варту без можливості внесення застави. За інформацією слідчих органів, Кармаліков, ймовірно, передавав російським військовим інформацію про херсонських проукраїнських активістів.

“За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури депутату Херсонської міської ради від політичної партії «Нам тут жити» повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також йому вже обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.
За даними слідства, депутат Херсонської міськради, діючи всупереч присязі, перейшов на бік ворога. Маючи доступ до документів, він збирав та передавав так званому куратору – представнику країни-агресора, відомості щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, представників правоохоронних органів та учасників бойових дій на сході України, а також іншу інформацію. Окрім цього, підозрюваний закликав посадовців регіону співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу військовослужбовців рф та сприяв у проведенні ремонту їх техніки. З метою дискредитації діючої влади він активно брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів приходу «руського миру» на Херсонщину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.
За вчинення кримінального правопорушення підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна”, – йдеться в повідомленні.
Прокуратура не розкриває ім’я підозрюваного, та, згідно з фото, що викладено на сайті відомства, можна встановити, що мова йде саме про Іллю Кармалікова.
Ілля Кармаліков – діючий депутат Херсонської міської ради. На цю посаду його було обрано у 2020 році від партії мера Херсона Ігоря Колихаєва “Нам тут жити!”.
 Також Кармаліков відомий в Херсоні бізнесмен. Йому належать нічні клуби “Amigo” на острові та “ШАДЕ” на ХБК.
Має підозрюваний у держзраді і свій благодійний фонд, ” НОВА УКРАЇНА-ЩАСЛИВА РОДИНА”, що засновано у 2018 році та займається наданням соціальної допомоги.
Ілля Кармаліков, крім іншого є директорм релігійної організації “ЗБОРИ ДРУЗІВ НА СЛУЖБУ СУСПІЛЬСТВУ” М.ХЕРСОНА.