Будівлю Херсонської міської ради захопили російські окупанти

25 Квітня 2022, 19:50

25 квітня 2022 року російські окупаційні війська захопили будівлю Херсонської міської ради. Працівникам наказали покинути приміщення.

Про це повідомляє “Суспільне”.

У Місьраді також підтвердили цю інформацію.

“О 16:30 до будівлі зайшли військові рф, сказали вийти всім працівникам. Зняли український прапор з будівлі. Ніяких пояснень людям не дали. Останнім залишив будівлю міський голова Ігор Колихаєв”, – розповідають працівники міської ради.

На Facebook-сторінці міського голови, Ігоря Колихаєва, був опублікований допис, у якому він звернувся до херсонців.

“Може, дивне зараз скажу, але… мені поруч із вами якось спокійніше. З багатьма з вас часто зустрічаємося на різних вулицях Херсона. Особисто я відчуваю величезну внутрішню необхідність бачити ваші очі, спілкуватися про погоду та рибалку (як сьогодні на набережній), жартувати та говорити про серйозне.

Так, я хочу, щоб ви мене бачили поряд із собою, а не по телевізору. Тому що ми всі в одній ситуації, ми – херсонці, ми одна сім’я та одна команда. Нехай все це для когось звучить як солодка патетика, але я справді так відчуваю. Так наказує мені серце.

Дякуємо за ваші добрі слова. Спасибі, що ви залишилися в місті і щонайменше сил даєте йому життя. Дякуємо за те, що ми разом переживаємо наше спільне лихо.

Херсон був і залишається нашим будинком, який ми бережемо.

А ще я думаю, що деякі важливі рішення щодо життєдіяльності міста ми прийматимемо разом. Завтра запитаю вашої думки щодо однієї справи, будьте готові. Як вирішите – так я й зроблю”, – йдеться у повідомленні Колихаєва.

Про події в міськвиконкому мер Херсона поки що не повідомляв.