Викрадених херсонських активістів планують висилати за межі України – The New York Times

24 Березня 2022, 09:24

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Американське видання The New York Times прогнозує посилення репресій до проукраїнських діячів у Херсоні, що тимчасово знаходиться під оперативним контролем окупаційних військ рф. Херсонців, котрі займають активну патріотичну позицію, можливо, депотруватимуть за межі України.

Про цеThe New York Times повідомило у новій публікації, посилаючись на своїх інформаторів у спецслужбах країни-агресора.

Кремль задумує влаштувати «великий терор» у Херсоні, викрадаючи мешканців та переправляючи їх через російський кордон, заявив інформатор ФСБ.

У листі, ймовірно, написаному співробітником служби внутрішньої безпеки Росії, йдеться, що Кремль більше не бажає «грати по-хорошому» з протестувальниками в українському місті, де люди щодня виходять на вулиці, кидаючи виклик  окупантам.

Людей забиратимуть  із будинків серед ночі. «Навіть якщо нам доведеться депортувати півміста – ми до цього готові», – йдеться у листі.

Як повідомлялось раніше, російські окупаційні війська не дозволили провести патріотичний мітинг у центрі Херсона. Для розгону демонстрантів вони використали сльозогінний газ та інші спецзасоби.

Про це виданню “IPC-Херсон” повідомив один з учасників сьогоднішньої акції.

“Ми прийшли на площу. Люди почали збиратись, але росіяни одразу застосували до нас спецзасоби. Вони кинули кілька світлошумових гранат та сльозогінний газ. Херсонці змушені були полишити площу”, – розповів учасник сьогоднішньої акції. За словами активістів, газ потрапив на частину людей, що зібрались. “Йдуть сльози. Дуже важко дихати. На площі знаходитись зараз майже неможливо”, – доповнює розповідь наш спікер.