В Новотроїцькому, Таврійську та Каховці відбуваються масові акції “Херсонщина – це Україна!”

07 Березня 2022, 11:00

Фото Трудова Слава

7 березня ще кілька населених пунктів на Херсонщині долучились до патріотичних акцій на підтримку державної єдності України. Так, мітинги наразі тривають у Новотроїцькому та Таврійську, а також у місті Каховка.

Про акцію в Новотроїцькому інформує місцеве видання “Трудова Слава”.

“Новотройчани вийшли на тисячний мітинг в підтримку України. Люди скандували такі гасла: “Слава Україні!”, “Смерть ворогам!”,  “Новотроїцьке – це Україна!”, – йдеться в повідомленні.

“Новотроїцьк був та буде Україною. Ніякі окупанти не зможуть цього змінити!”, – повідомив нашим журналістам один з учасників дійства.

На відео головна площа Новотроїцького. (Відео з відкритих джерел).

Аналогічна акція відбулася і в селищі Тарврійськ, що знаходится поблизу Каховки. Місто знаходиться поряд з Північнокримським каналом – стратегічним об’єктом, а тому це одне з міст, до якого російські війська увійшли одразу. За повідомленням видання “Український Південь, під час мітингу та ходи єдності городяни вимагали, щоб російські війська покинули  Таврійськ та Україну.

Фото Український Південь

“Жителі Таврійська за єдину та соборну Україну. Місто відзначило цього року  другого березня 39-у річницю заснування і громада вбачає перспективи розвитку тільки в рідній Україні. На мітингу ми хотіли всьому світові сказати, що  Таврійськ – це Україна”, – зазначив Таврійський міський голова Микола Різак.

У Каховці подібна акція відбувається вже другий день поспіль. Сьогодні каховчани пронесли вулицями величезний прапор України. (Фото: Олег Батурін).