В Херсоні зник відомий іспанський волонтер Маріо Гарсіа Калатаюд

21 Березня 2022, 11:24

Іспанський волонтер Маріо Гарсіа Калатаюд, що вже 8 років проживає в Україні та допомагає нужденним, зник у Херсоні після участі в акції за єдність України. Пошуки чоловіка тривають вже третій день.

Про це повідомляє КавунCity.

“Друзі, допоможіть! На зв’язок не виходить Маріо — чудовий волонтер, який вже кілька років живе в Херсоні та підтримує тутешніх волонтерів і діток-сиріт. 19 березня він був на проукраїнському мітингу, після чого друзі та знайомі не можуть вийти з ним на зв’язок. Mario Mario, будь-ласка, озвіться, ми дуже переживаємо!

Хто має будь-яку інформацію про Маріо, пишіть на kavuncity.red@gmail.com. Анонімність, як завжди, гарантуємо”, – йдеться в повідомленні.

 

Користувачі соцмереж уточнюють, що Маріо останнього разу “був на проукраїнському мітигу 19 березня, після чого, дві ночі він вдома вже не ночував. Все серйозно. Він РАПТОВО, з 14:00 19.03.22 перестав виходити на зв’язок, є версія, що він міг бути викрадений”.

Маріо з початку АТО допомагав дітям у школах-інтернатах на Сході України. В основному це були  Мар’їнка, Красногорівка, Донецьк, Луганськ. Серед них були й заклади для дітей із синдромом Дауна.

У Херсоні іспанський волонтер продовжував свою діяльність, зокрема, щоп’ятниці допомагав місцевим активістам готувати обіди для нужденних херсонців. Також Маріо вів безкоштовні уроки іспанської мови для усіх охочих херсонців.