В Херсоні російські окупанти пограбували магазин Apple, продукцію якого вони не зможуть використовувати в РФ повною мірою

02 Березня 2022, 11:36

Російські окупаційні війська пограбували найбільший херсонський ТРЦ “Фабрика”. Окрім продуктових магазинів, мародери також вдерлись до відділення “Apple”. Та якщо окупантам навіть пощастить повернутися с награбованим на Росію, вони навряд чи будуть в змозі використати цю техніку повною мірою, адже Apple обмежив використання деяких функцій в РФ.

Кадри з пограбованих магазинів на “Фабриці” з’явились в Телеграм-каналі херсонського громадського діяча Владислава Гладкого.

“Російські військові окупанти затарились телефонами в «Ябко», викрали гроші з обмінника, підпалили його і розгромили кав‘ярню, вкравши перед цим звідти всі продукти. Прощавай, ТРЦ «Фабрика»…, – йдеться в повідомленні Гладкого.

Та треба зазначити, що мародери будуть суттєво обмежені у використані награбованої техніки, адже компанія “Apple”долучилось до санкцій проти РФ. Наприклад, як зазначив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі, в РФ більше не працює платіжна система Apple Pay. Та й самі гаджети більше не поставлятимуться в Росію у зв’язку з агресією проти нашої держави. Також були відключені трафік і звіти про події на картах Apple.

Тож херсонські мародери можуть використати свої новенькі Iphone як сировину для багаття, бо, якщо їм навіть пощастить повернутися до своєї країни, ця техніка не буде виконувати своїх функцій в повному обсязі.