Самопроголошеною “новою херсонською владою” займеться українська прокуратура

17 Березня 2022, 12:51

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом надання іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Установлено, що 16.03.2022 року місцеві колаборанти в будівлі Херсонської облради провели незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитета спасения “За мир и порядок”» з метою переконання мешканців області у втраті здатності держави з управління регіоном та закликами до підтримки окупації РФ.
До складу фейкового органу увійшли особи, які мають проблеми із законом та перебувають у полі зору правоохоронців за вчинення тяжких злочинів.
Своїми діями особи завдають шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.
За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.
Зазначимо, що йдеться про маргінальних херсонських політиків, котрі оголосили себе владою у місті. Це – колишній міський голова Володимир Сальдо, проросійський провокатор Кирил Стремоусов, підозрювана у держзраді Тетяна Кузмич та кілька їхніх сателітів.