Росіяни можуть відправити на війну з Україною неповнолітніх “юнармійців” з Криму

21 Березня 2022, 12:35

Російські окупанти відчувають величезний дефіцит у резервах “живої сили” для того, щоб продовжувати активні бойові дії в Україні. Проте лідери країни-агресора, здається, знайшли вихід з цієї ситуації та невдовзі закриватимуть дірки на фронті неповнолітніми “юнармійцями”, зокрема і з території ТОТ АР Крим.

Про це повідомляють у Представництві Президента України в ТОТ АР Крим. 

На жаль, «юнармія» може виявитись не просто медійно-пропагандистською історією, не просто інструментом для промивання мізків кримським дітям та фотографуванням малюків у військовій формі для кампанії “побєдобєсія”. Дітей, які були за роки окупації Криму залучені до руху «юнармія», можуть кинути на цілком реальне, а не пропагандистське, поле бою.
За повідомленнями Головного управління розвідки Міністерства оборони України, через брак живої сили для поповнення лав окупаційної армії керівництво кремля, ймовірно, розглядає можливість залучення до участі у війні проти України неповнолітніх громадян рф. Як стверджує ГУР, відповідний наказ «Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «юнармія» до проведення спеціальної операції на території України» підписано міністром оборони рф.
У наказі йдеться про підготовку потенційного людського резерву з дітей у віці 17-18 років для залучення до війни у складі окупаційної армії. Вище військове керівництво рф має надати пропозиції стосовно проведення підготовки зазначеного особового складу в найкоротші терміни. Контроль за виконанням наказу покладено на начальника головного військово-політичного управління зс рф.
Якщо згадана інформація відповідає дійсності, до війни може бути залучено у тому числі близько 1800 дітей у віці 17-18 років з тимчасово окупованого Кримського півострова, які входять до руху “юнармія ”.
Нагадаємо, що «юнармія» – російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони рф, яка значною мірою інтегрована в навчальний процес закладів освіти. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.
Як свідчать опубліковані дані, саме у тимчасово окупованому Севастополі рф залучила найвищий відсоток учасників руху “юнармія” у віці 17-18 років у співвідношенні до загальної кількості дітей. Найімовірніше, що, у разі виконання цього бездумного наказу російських посадовців, саме український Севастополь зазнає найболючіших втрат.
росія намагається створити максимум перешкод для деокупації та реінтеграції АР Крим та м. Севастополя. Залучаючи до війни та фактично приносячи в жертву дітей із цих регіонів, рф прагне створити штучну прірву між українцями та посіяти ворожнечу на життях дітей.