Російські війська продовжують спроби встановити на Херсонщині окупаційні органи влади

31 Березня 2022, 11:25

Російські окупаційні війська не полишають намірів встановити на тимчасово окупованих територіях півдня України свої органи влади, або загалі перетворити Херсонщину на “ХНР”. Для цього триває відбір співробітників на території рф.

Так, в Херсонській області над створенням чергової псевдореспубліки уже почали працювати співробітники ФСБ РФ, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцери 12-го головного управління  генерального штабу РФ.

“Основним напрямком діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої “роз’яснювальної роботи” з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами”, – зазначили в ЗСУ.

Водночас, за даними українських розвідників, морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення. Так, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії  Східного військового округу,  у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів та заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.

У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ій окремій мотострілецькій бригаді 11-го армійського корпусу, зафіксовані численні випадки відмови від подальшого проходження служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями-строковиками.