Російські окупанти телефонують депутатам Херсонської обласної ради, пропонуючи співпрацю

12 Березня 2022, 16:40

Представники російських окупаційних військ телефонують депутатам Херсонської обласної ради з пропозицією співпраці у створенні “Херсонської народної республіки”. Більшість депутатів від цього запрошення відмовились. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат обласної ради Сергій Хлань. 

“На Херсонщині готують референдум щодо створення ХНР. Окупанти телефонують депутатам Херсонської Обласної ради з питанням, чи готові ми співпрацювати з ними. Категорично відмовився. Звертаюсь до всіх депутатів Херсонської обласної ради.
Шановні колеги, я впевнений, що ви розумієте наслідки вашого рішення. Створення ХНР перетворить наш край на безнадійну діру без життя та майбутнього. Не дайте їм жодного голоса! Не дайте їм жодної можливості легітимізувати ХНР! Вся держава буде дивитись на вас і жодних виправдань співпраці з окупантами бути не може!” – йдеться в повідомленні Хланя.
Ми звернулись за коментарем до заступника голови ХОДА Дмитра Бутрія. Бутрій підтвердив інформацію про відповідні дзвінки.
“Персонально мені ніхто не телефонував, але я знаю, що кілька таких звінків було. Ми зв’язались з нашими депутатами з цього приводу. За нашою інформацією, переважна більшість депутатів не йдуть на контакт з окупантами та за створення ніякої хнр голосувати не збираються”, – заявив Дмитро Бутрій.
На наше питання, скільки депутатів зараз знаходяться на території Херсонщини, що тимчасово контролюється окупантами, Бутрій відповів, що достовірною інформацією з цього питання він не володіє.
Як повідомлялось раніше, на Херсонщині відбулись масові акції супротиву російській окупації. Наші журналісти нарахували більше 20 мітингів на підтримку державної єдності України на території всієї області. Найбільші акції відбулись в Херсоні, Новій Каховці, Каховці, Бериславі та Скадовську. В обласному центрі люди виходять на площу щодня вже 8 днів поспіль.