На Херсонщині російські війська почали викрадати проукраїнських активістів

09 Березня 2022, 12:24

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини російські силовики почали агресивні дії щодо активістів, котрі відкрито підтримують державну цілісність України. Наразі зафіксовано 3 такі випадки. 

Про це в ефірі 24 каналу розповів радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

“На Херсонщині упродовж останніх 2 днів ФСБшники викрали, як мінімум, трьох активістів. На жаль, ФСБшники починають працювати так, як колись працювали в Криму – починають хапати наших людей, тероризують їх”, – наголосив Денисенко.

Як повідомляє видання Європростір, рано вранці 8 березня російські окупанти вдерлися в будинок каховської активістки Галини Захарченко. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці і виклала фотографії з камер відеоспостереження.

На фото співробітники вилових структур рф намагаються проникнути до помешкання Захарченко.

Інформацію про це підтвердили близькі друзі Галини Захарченко.

“Сьогодні на світанку, в своїх ФСБешних традиціях, окупанти мене шукали вдома. Близько десяти озброєних до зубів, ломаючи ворота та двері, охороняючи відходи по периметру брали у полон мене, мене одну, якій вже сім десятків років і зброя якої лише палке і щире слово на захист своєї країни! Це який страх керує такими нелюдами, що вони ривками, з трьох підходів, бігали навколо і лише через п’ятнадцять хвилин спромоглись вдертись і забрати відеорегістратор, як доказ, своїх ганебних, трусливих дій… єдине про що шкодую – не встигла встановити розтяжки!!! Слава Україні! Смерть ворогам! Всіх не залякати! Україні бути!!!” – написала у соцмережі Галина Захарченко.

Також повідомлялось про викрадення проукраїнського активіста Олександра Тарасова в Херсоні.

“Викрадено Олександра Тарасова, котрий активно висвітлював мітинги українського Херсона проти окупації та виступав на них, закликав людей виходити і відстоювати своє право бути українцями. Вкрали на Ушакова поблизу магазину спорттоварів. Викрадачі пересуваються на чорному мерседесі віта з не херсонськими номерами”, – повідомляють у місцевій Самообороні.