Місцевий колаборант Кирил Стремоусов отримав підозру за створення псевдооргану влади на Херсонщині

19 Березня 2022, 14:24

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю міста Херсона у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний діючи з пособниками в інтересах країни-агресора провели незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитета спасения «За мир и порядок».
Раніше повідомлялось, що вони проводили зібрання для переконання мешканців області у тому, що українська влада більше не керує регіоном та закликали до підтримки окупації РФ.
Такими діями завдано шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.
За вчинене фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.
Мова йде про колаборанта і проросійського активіста Кирила Стремоусова, котрий 16.03.2022 року в будівлі Херсонської облради разом з колишнім міським головою Володимир Сальдо, підозрюваною у держзраді Тетяною Кузміч та кількома їхніми сателітами провели незаконне зібрання створеного окупантами вищезазначеного псевдооргану влади «Комитета спасения “За мир и порядок”».