Колишнього депутата Херсонської облради звинувачують у закликах переходити на сторону ворога

06 Березня 2022, 15:47

Офісом Генерального прокурора виявлено та розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення колишнім депутатом Херсонської обласної ради державної зради та дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 109 КК України).

Про це повідомляють в офісі Генпрокурора.

“Встановлено, що екс-депутат Херсонської обласної ради та Каховської міської ради через мережу Facebook схиляє мешканців Херсонської області, де відбуваються активні воєнні дії, до покори окупаційним військам РФ. Він проповідує серед населення ідеологію «русского мира» та закликає до переходу на бік ворога під час нищівного бомбардування цивільної інфраструктури та вбивств мирного населення”, – йдеться в повідомленні.

Ймовірно, мова йде про Павла Філіпчука, що був депутатом обласної ради в минулій каденції. Про можливу співпрацю Філіпчука з силами окупантім нещодавно повідомляв нв своїй сторінці у Facebook каховський журналіст Олег Батурін. 

“Ну що, зустрічайте. Схоже, він і є той самий “народний мер Каховки”, якого приготували нам російські окупанти”, – писав Батурін. Як доказ журналіст наводить публікацію самого Філіпчука на його сторінці в соцмережі. 

 

 

“Хтось скаже: сепаратист, зрадник тощо. Ваше право. Я скажу – реаліст. Війна змушує робити вибір”, – сам підсумовує свій опус про нагальні проблеми Херсонщини  та можливість їх вирішення за допомогою окупаційних сил Філіпчук.