Херсонських журналістів запрошують на вебінар з фіксації доказів воєнних злочинів

15 Березня 2022, 12:08

ГО “Інформаційний прес центр” (IPC) запрошує журналістів та блогерів з усіх регіонів України на вебінар «Фіксація доказів воєнних злочинів під час здійснення журналістської діяльності».

Тренер: Микола Кіккас, юрист та експерт Regional Center for Human Rights.
Дата і час: 17 березня 2022 року (четвер), з 16:00 до 18:00.
З часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну щодня вчиняються десятки воєнних злочинів. Журналісти, в процесі підготовки своїх матеріалів, особливо на місці злочину, фіксують наслідки нападів на цивільне населення і невійськову інфраструктуру, спілкуються з жертвами і очевидцями. Ці дані можуть стати доказами у розслідуванні воєнних злочинів та злочинів проти людяності у національних та міжнародних судах.
Як саме потрібно фіксувати сліди воєнних злочинів, аби вони стали доказом, ви дізнаєтесь під час вебінару Миколи Кіккаса, юрист та експерт Регіонального центру прав людини, організації, яка протягом усіх років збройного конфлікту і агресії Росії проти України займається документуванням цих злочинів.
Під час вебінару учасники дізнаються про таке:
1. Поняття «воєнного злочину».
2. Типові воєнні злочини, які вчиняє РФ у контексті повномасштабного вторгення в Україну.
3. Сліди воєнних злочинів.
4. Порядок фіксації, зберігання та передачі компетентним стейкхолдерам доказів воєнних злочинів.
Усіх охочих взяти участь у вебінарі просимо зареєструватися до 18:00 середи – 16 березня 2022 року.
Запрошені учасники отримають детальну інструкцію, як підключитися до трансляції на платформі ZOOM.
Захід проводиться завдяки спільному проєкту Інформаційного прес-центру та міжнародної організації Internews, яка впроваджує Медійну програму в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).