Геннадій Осьмак більше не адмініструє публікації генічеського сайту “Новий візит”

22 Березня 2022, 13:36

Головний редактор генічеського сайту “Новий візит” Геннадій Осьмак заявив, що більше немає до цього видання ніякого відношення. Раніше він повідомив, що сайт припиняє свою роботу.

“Увага! Як редактор вимушений повідомити, що від сьогодні я не маю відношення до роботи сайту Новий Візит та до інформації, яка там буде розміщуватися”, – йдеться в повідомленні Осьмака.

Відповідна інформація сьогодні з’явилась і на самому сайті, хоча останні публікації тут датовані ще 12 березня.

На питання, чи знаходиться сайт відтепер під контролем російських окупантів, Осьмак зазначив: “Думаю, ви все зрозуміли, поки так, ні з ким я не співпрацюю, дякую за підтримку”.

Більше двох тижнів Осьмак продовжував працювати у фактичній окупації, адже Генічеськ було взято під контроль російськими військами ще у перший день вторгнення. Повідомлення про припинення роботи “Нового Візиту” було опубліковано 12 березня. У цей же день міський голова Генічеська Олександр Тулупов заявив про своє рішення піти у відставку. 

Відомо, що рішення було прийняте Тулуповим після зустрічі з представниками російських окупантів, які вимагали або співпрацю, або відставку. Відставку Тулупова пов’язують з тиском на нього проросійського акивіста Геннадія Сивака, колишнього дрібного підприємця, одного із засновників маргінального проросійського проекту «Спас».

Довідково: Інтернет-видання “Новий Візит” – це незалежний інформаційний сайт, на якому висвітлюються події і новини міста Генічеськ, смт. Новотроїцьке, Іванівки, Нижніх Сірогозів, Генічеського району, Арабатської стрілки та Херсонської області. Видання працює з 2011 року і разом з відеостудією “Новий Візит” є творчим продовженням Генічеської Телерадіокомпанії ”Візит “.